Det er en første gang for alt

For første gang har vi hatt besøk av elever og lærere fra den videregående skolen Galilée i Frankrike. Og for en fantastisk uke vi har hatt!

Ungdommer i gruppe foran et lerret - Klikk for stort bildeKulturkveld med våre franske elever Hernes/Langhoff

Våre franske besøkende ankom søndag og brukte kvelden med sine vertsfamilier. Alle elevene bodde hjemme hos våre elever og deres familier, en flott anledning til å bli godt kjent med den norske kulturen.

Uken på skolen kunne by på mange spennende aktiviteter. Norskkurs og deltakelse i klasseromsundervisning, vaffelsteking og brunost smaking. Vafler falt i smak hos alle, men brunosten var nok en litt fremmed smak for noen. Tur til Oslo med besøk til slottet, vandring langs Karl Johan, Historisk museum, Akershus festning, Den norske opera og mye mer.

På skolen ble det stort engasjement da elevene trykket t-skjorter med norske motiv, og danset folkedans i kroppsøving. Aking, skiturer og grilling av pølser rundt bålet, det var nye opplevelser for våre gjester fra Frankrike, og for mange var det første gang med ski på beina. Snø og vinterlandskap skapte rammene rundt en fin dag, og vi retter en stor takk til Bua Hurum som har vært supre på å låne oss ski, staver og støvler så alle fikk en fin opplevelse.

Uken ble avsluttet med kulturkveld med de norske vertsfamiliene, der de franske elevene presenterte hjemstedet sitt med sang og dans. Etterpå var det kos og hygge med deilig mat som de norske elevene hadde laget.

Nye vennskapsbånd er knyttet, ordforrådet utvidet og elever og lærere er glade og takknemlige for opplevelsen. Dette er et samarbeid vi gleder oss stort over, og vi kan nesten ikke vente til april. Da reiser våre elever og lærere på gjenvisitt til Guerande. På gjensyn!

Kanskje du vil være med på et av våre Erasmus prosjekt? Det er virkelig et minne for livet.

Klikk på denne lenken for å lese mer om skolen vi har hatt besøk av.