Hyggelig gjenvisitt

Vi har hatt besøk fra Tyskland. Det var en hyggelig gjenvisitt, siden vi sist var der i desember. Gjensynsgleden var stor da våre tyske gjester ankom Norge og Røyken. Det var 5 måneder siden elevene sist møttes.

Ungdommer står i en trapp - Klikk for stort bildeTakk for denne gang - Max-Planck-Gymnasium Tidemandsen

Det ble en hyggelig og opplevelsesrik uke. Elevene startet med omvisning på skolen og norskkurs med rektor. På planen stod tur til Oslo med omvisning på Folkemuseet, piknik på stranden ved Norsk Maritimt museum og omvisning på Kon Tikimuseet. Det ble tid til byvandring, en tur innom Kulturhistorisk museum, Vikingplanet og Munchmuseet. En av dagene gikk turen til Vardåsen, og alle gikk til toppen og nøt den flotte utsikten over Askerlandet. Fra Sætre ble det båttur til Håøya. Det var fint å kjenne på vårfølelsen, og elevene lekte med kubbspill, satt rundt leirbål og spilte petangue. I bygghallen hadde bygglærere og elever forberedt et spennende prosjekt med å lage sandskulpturer med tema nordiske myter og historie.

Det er mye som skjer under et utvekslingsbesøk og det er hektiske dager. Men det er gode hektiske dager, og minnene man sitter igjen med er uvurderlige. Nye venner på tvers av landegrenser, noen nye tyske gloser og mange gode opplevelser.

Kanskje du vil være med på et av våre Erasmus+ prosjekter?

Skolen som besøkte oss var Max Planck Gymnasium.