Vennskapsbånd på tvers av landegrenser

Elever og lærere fra San Sebastian ankom Oslo allerede fredag kveld. Denne gang skulle de spanske elevene få oppleve en helg sammen med sine norske vertsfamilier. 

En gruppe ungdommer står samlet utenfor et stort hus - Klikk for stort bildeMunchmuseet Cruz Hjelmtvedt

Uken på skolen ble fylt med aktiviteter av ulike slag. Norskkurs med rektor, bli kjent aktiviteter på skolen, undervisning i klasserom og prosjektarbeid. Engasjerende foredrag om Vikingskipet Saga Oseberg med en av skolens lærere, Kristian Steffensen. Tur til Oslo med Holmenkollen, Vigelandsparken, Kontiki og Frammuseet, Slottet, Operaen, Munchmuseet og Deichmanske bibliotek. Ja, de fikk oppleve det meste!

Og selv om noen av oss som bor her synes vinteren har vært lang, var det en eksotisk opplevelse å få oppleve norsk vinter for våre besøkende fra Spania. Aking, skiturer og grilling av pølser rundt bålet var nye opplevelser for flere. Snø og vinterlandskap skapte rammene rundt en fin dag, og vi retter en stor takk til Bua Hurum som har vært supre på å låne oss ski, staver og støvler så alle fikk en fin opplevelse.

Elevene har spisset spanskkunnskapene og knyttet vennskapsbånd på tvers av landegrenser. Vi er glade og takknemlige for opplevelsen. Kanskje du vil være med på et av våre Erasmus prosjekt? Det er virkelig et minne for livet.

Klikk på denne lenken for å lese mer om skolen vi har hatt besøk av.