Elektroelever fra Rud er med som juryklasse i Ungdommens kritikerpris 2024

Elektroklassene 2ELB/C har fått det ærefulle oppdraget av å sitte som en av juryklassene som skal avgjøre hvilken bok som skal vinne Ungdommens kritikerpris 2024. Dette er tredje år på rad at Rud elever har blitt trukket ut til å være litteraturkritikere.

Elektroelever fra Rud er med som juryklasse i Ungdommens kritikerpris 2024. Bildet viser klassene 2ELB og 2ELC - Klikk for stort bilde

Ungdommens kritikerpris er en nasjonal litteraturpris i videregående skole i regi av Foreningen !les. Den involverer syv juryklasser i videregående skole fra ulike regioner rundt omkring i landet. Juryklassene skal lese kritikerrost voksenlitteratur og gjøre seg opp en mening om hvilken bok de synes fortjener å bli kåret til vinner av Ungdommens kritikerpris i 2024. 

«Jeg så hvor mye ordforrådet til guttene i fjor forbedret seg og at enkelte klarte å bruke språklige virkemidler i tekstene sine på en mye mer bevisst måte. Både lærere og elever var veldig fornøyd med å bli valgt ut i fjor, og det ga klassen et unikt samhold. Det er en flott mulighet å kunne knytte dette inn som en del av norskundervisningen», sier lærer Irene Gaarud.

Syv juryklasser i videregående skole utgjør juryen som kårer vinneren. Klassene er valgt ut basert på søknader til Foreningen !les, og skal ha geografisk bredde og klasser fra ulike linjer.

Årets juryklasser er:

Brønnøysund vgs, Nordland, VG3, påbygg
Cissi Klein vgs, Trøndelag, VG1, drama og studiespes
Fredrik II vgs, Østfold, VG1, studiespes
Koppervik vgs, Rogaland, VG2, media og studiespes
Kragerø vgs, Telemark, VG2, studiespes
Rud vgs, Akershus, VG2, elektro
Storhamar vgs, Innlandet, VG2, helse og oppvekst