Hele fem priser gikk til ungdomsbedrifter fra Rud vgs!

Onsdag deltok flere av våre ungdomsbedrifter på regionsmesterskapet for ungdomsbedrifter Asker og Bærum. Arrangementet er i regi av Ungt Entreprenørskap Viken og det var totalt 102 påmeldte ungdomsbedrifter som deltok.

Fem priser gikk til ungdomsbedrifter fra Rud vgs som deltok på regionsmesterskapet for UB denne uken. - Klikk for stort bilde

Vi gratulerer Stitch and Fix UB med 1. plass for “Beste Yrkesfaglige Bedrift” og 3. plass for “Beste Logo”. Clean Craft UB fikk 1. plass for “ Beste Logo” og 2. plass for “Beste Stand”.  Hair4You UB fikk 3. plass for “Beste Markedsføring”. 

Gratulerer så mye med flott innsats!

En generell tilbakemelding fra våre elever som deltok var at dette var en morsom og lærerik opplevelse som ga mersmak. Neste mulighet er påmelding til Fylkesmesterskapet i slutten av februar noe som vil gi en god mulighet for å markedsføre ungdomsbedriftene enda mer.

Clean Craft UB har enda ikke blitt enige om hva pengepremien skal brukes til og sier at dette må bli en felles avgjørelse for de syv ansatte i bedriften. De legger også til at det morsomste med å jobbe i en ungdomsbedrift er å se mulighetene ved å skape noe gammelt til nytt ved å benytte seg av gjenbruk. Forretningsideen er bærekraftig produksjon av ulike produkter på snekkerverkstedet, kantina og Makerspace. På skolens Makerspace får de blant annet laserprintet logoen på deres produkter.

Stitch and Fix UB representerer søm og tekstilhåndverk og er stolte over at nettopp denne yrkesfaglige studieretningen får positiv oppmerksomhet. Elevene deltok også på regionsmesterskapet i fjor og har tatt med seg mye erfaring fra denne opplevelsen. Ungdomsbedriften startet allerede forberedelsene i august og har jobbet lenge med planlegging av blant annet standen. I år hadde de flere symaskiner tilgjengelig og jobbet med reparasjoner av klær, noe som imponerte juryen og ga et innblikk i deres kunnskap om faget.

Ungdomsbedriftene som deltok kom fra videregående skoler i Asker og Bærum, både fra studiespesialiserende og yrkesfag. I år var det rekordpåmelding av ungdomsbedrifter fra området, noe som tyder på at lærerne ser nytte i å benytte denne metoden (UB) i henhold til den nye læreplanen. Det var totalt åtte priser som skulle deles ut i følgende kategorier; “Beste Logo”, “Beste Markedsføring”, “Bærekraftprisen”, “Beste Yrkesfaglige Bedrift”, “Beste HR-Bedrift”, “Beste Salgsteam”, “Beste Stand” og “Beste Ungdomsbedrift 2024”. Dette var en svært lærerik og inspirerende dag for elevene hvor de fikk mulighet til å representere sine ungdomsbedrifter med flotte stands på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika. Dette arrangementet var en unik mulighet for elevene til å skaffe seg nettverk og skape nye kontakter. Juryen som kom fra lokalt næringsliv intervjuet elevene og ga gode tips og råd til videreutvikling av bedriftene. Juryen ble imponert over ungdommenes kreativitet, samarbeid og det å tenke bærekraft i alle ledd.

Regionmesterskapet er et arrangement der elevene får trent seg til Fylkesmesterskapet som gjennomføres i slutten av februar. Vi ønsker våre ungdomsbedrifter som skal delta lykke til!

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde