Musikklinjen på Rud vgs holdt vårkonsert i Helgerud kirke - Kolsås Rotaryklubb delte ut kulturstipender

Musikklinjens årlige korkonsert i Helgerud kirke med orkester og solister gikk av stabelen onsdag 17. april.

Fylkesordfører for Akershus fylkeskommune, Thomas Sjøvold, ble tatt godt imot av rektor Geir Lindblad. Kolsås Rotaryklubb var også tilstede. Presidenten i Kolsås Rotary Klubb, Magnar Danielsen, delte ut stipender til fem elever innen programområdet musikk, dans og drama ved Rud videregående skole. Kulturstipendet er del av et ungdomsprosjekt som klubben har etablert for å støtte talentfulle Rud-elever til å bygge videre kompetanse bl.a. innen musikk. Ideen til dette kom opprinnelig fra Wolfgang Plagge. 

- Stipendmottakerne er særdeles positive og samarbeidsvillige, de stiller alltid opp, representerer skolen på en meget god måte, og er veldig aktive i sin utøving på høyt nivå. Dette er elever som vi er sikre på kan skape seg en karriere innen musikk og som uansett vil bli viktige ressurspersoner i sitt lokalmiljø, understreket Magnar Danielsen under utdelingen. Elevene Alexander Engstad Anker, Jakob Borgen Bakkevoll, Marte Brænden Sand, Edvard Alsing Seland og Hy Chang Vo mottok et stipend på 5000 kr hver. 

På konsertprogrammet sto Mozarts store messe i c-moll og Ave Verum Corpus. Samtlige 120 elever var involvert pluss et sammensatt orkester med elever og lærere i skjønn forening med profesjonelle musikere. Flere av sangsolistene, bl.a. Marianne Beate Kielland og Vera Talerko, holdt verdensklasse og det hele ble stødig dirigert og ledet av Øystein Fevang. Flere av skolens ansatte benyttet seg av muligheten til å høre denne konserten gratis.

Rotary utfører arbeid til gagn for andre, og er et verdensomspennende yrkesnettverk og serviceorganisasjon med 1,4 millioner medlemmer i over 64.000 klubber i mer enn 200 land og geografiske områder. Kolsås Rotaryklubb har ca. 50 medlemmer, og er en av syv Rotaryklubber i Bærum.

Musikklinjen holdt sin årlige konsert i Helgerud kirke. - Klikk for stort bilde
Kolsås Rotaryklubb, Magnar Danielsen, deler ut stipendet til musikkelevene. - Klikk for stort bilde
Musikklinjen på Rud vgs holdt sin årlige konsert i Helgerud kirke forrige uke. Fylkesordfører i Akershus, Thomas Sjøvold, kom og ble tatt imot av rektor Geir Lindblad. - Klikk for stort bilde