Reisebrev fra Spania og Island

Skoleåret 2023/24 har vi gjennomført nok et sett med elevutvekslinger i forbindelse med vårt Erasmus-prosjekt sammen med elever og lærere fra Island og Spania. Dette er et svært lærerikt og interessant prosjekt som alle Vg2-elever på studiespesialisering kan søke om å få være med på!

Tur til Spania i uke 41

Den første elevutvekslingen foregikk i Lugo i nord-Spania uke 41. Vi hadde en veldig spennende reise til Lugo, der vi fikk oppleve feiringen av San Froilan - den spanske nasjonaldagen. Gatene var fylt til randen av mennesker hele uken, det var utekonserter og markeder og vi fikk oppleve spansk kultur på sitt beste. Vi dro også til den berømte pilgrimsbyen Santiago de la Compostela, der vi gikk den siste delen av pilgrimsvandringen og fikk besøke den spektakulære katedralen (vi fikk gå opp på taket og fikk en omvisning vi sent vil glemme). Videre besøkte vi det berømte romerske Herkules-tårnet i havnebyen La Coruna, og den fascinerende As Catedrais beach med sine utrolige klippeformasjoner. En uforglemmelig tur!

Elevene som var med på denne turen forteller om en nydelig by med flott arkitektur, og at det var sykt deilig å komme tilbake til litt sol og varme etter at høsten hadde starta her hjemme. De kunne bade i havet, spise på spanske restauranter, henge med jevnaldrende spanske og islandske elever, og det var veldig gøy å kjøre go-kart.

Besøk fra Island og Spania i uke 4

Uke 4 hadde vi besøk av islendinger og spanjoler her i Norge. Alle norske deltakere hadde enten en spansk eller en islandsk elev boende hjemme hos seg. Sentrale felles aktiviteter denne uka var museumstur til Oslo, skattejakt i Oslo, sosiale kvelder på skolen, og ikke minst en heldagstur til Hafjell med slalåm hele dagen. Dette var svært populært blant alle elevene. Elevene syntes det var koselig å være verter, og de tok med gjestene sine på mange forskjellige aktiviteter på fritida, blant annet badstu og bading i Oslofjorden.

Tur til Island i uke 17 

Uke 17 hadde vi en fantastisk reise til Island. Her fikk vi oppleve storslått islandsk natur, og været bidro til at øya virkelig viste seg fra sin beste side. I tillegg til å bli kjent med islandsk skole- og kulturliv, fikk vi oppleve å bade i varme kilder, se naturmirakler som Geysir, Thingvellir og Gullfoss, ri på islandshester, samt å få hilse på den islandske presidenten! Dette ble en uke som vi aldri vil glemme. Elevene forteller at de ble så glad i folkene, at det var så pene mennesker på Island, snille folk, og at de har samme humor som oss. På fritida koste elevene seg masse med å bade i varme kilder, for det er flotte badeland der med vannsklier og badstuer osv. «Dette kommer jeg aldri til å glemme, jeg har fått venner for livet, og vil reise tilbake så fort som mulig», sier Philip.

Støtte fra Erasmus+ 

Prosjektet vårt et støttet av midler fra Erasmus-programmet, som er understøttet av EU. Alle elevutvekslingene er derfor helt gratis for alle elevene som deltar. Vi oppfordrer alle til å søke!

Erasmus+ logo - Klikk for stort bilde Erasmus+

 

 

 

 

 

Tekst og bilder:  Grete Marie Strandos Langerud