Disse kulturarenaene i Akershus fikk midler

Akershus fylkeskommune har tildelt 6 647 582 kroner til fem kulturaenaer i fylket.

Fra venstre: Jessica Williams (kurator Nitja), Camilla von Køppen (leder, Pilotgalleriet, Nitja), Lene Tori Obel Bugge (leder, Kunstvisitten, Nitja), Ole Jacob Johansen (fylkesråd for kultur, tannhelse og frivillighet), Kjartan Berland (ordfører Lillestrøm kommune), Monica Holmen (kurator, Nitja), Annette Skov (formidlingsleder, Nitja), Bang Chau Thi Nguyen (kommunikasjonsansvarlig, Nitja), Monika Zak (butikkansvarlig, Nitja) Torunn Korneliussen, Akershus fylkeskommune

– Som fylkeskommune er vi opptatt av å bidra til utvikling av kulturarenaer, slik at alle skal ha tilgang til et godt og variert kunst- og kulturtilbud, sier Ole-Jacob Johansen (FrP), fylkesråd for kultur, tannhelse og frivillighet. 

– Tildeling av spillemidler er et viktig virkemiddel, fastslår han.

Denne uken besøkte fylkesråd Johansen to prosjekter som har mottatt midler. Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm og Asker kulturhus, som fikk henholdsvis 1 751 270 kroner og 896 000 kroner i støtte. 

Kulturelle møtesteder for alle

– En viktig brikke i realiseringen av et ambisiøst prosjekt som Nitja, er den økonomiske støtten man har søkt om og jobbet for gjennom de nesten 15 årene det har tatt å realisere nybygget. Her har spillemidler for kulturarenaer vært viktig, og derigjennom støtten fra Akershus fylkeskommune, sa Monica Holmen, koordinator og kurator ved Nitja.

– Med dette, har Lillestrøm kommunen og fylket fått et bygg der vi med kunsten i sentrum kan være et åpent hus for alle, fortsatte Holmen. 

Sammen med ansatte på Nitja og Lillestrøm kommune, som eier av bygget, representert ved ordfører Kjartan Berland, mottok Holmen sjekken med midler.

Jan Erik Lindøe, kultursjef i Asker, er også glad for midler: 

Vi er svært fornøyde med å ha fått spillemidler til å oppgradere teatersalen i Asker kulturhus. Midlene bidrar til at kommuner kan investere i viktig infrastruktur for kulturlivet. Vi håper ordningen videreføres, for det er stort behov for den.

Tilskudd til kulturbygg forvaltes av fylkeskommunene med midler fra Kultur- og likestillingsdepartementet. Tilskuddet er en del av spillemidlene fra Norsk Tipping, og skal bidra til egnede lokaler, bygninger og utearenaer som gir rom for ulik kulturell virksomhet. Arenaene skal fungere som kulturelle møtesteder for alle.

Disse fikk midler:

Tildeling av spillemidler til kulturarenaer i Akershus
Prosjekt/søker Midler tildelt (i kroner)
Risenga ungdomsskole kulturarena. Søker er Asker kommune 1 169 820
Asker kulturhus – teatersal – utvide med flere stolseter. Søker er Asker kommune 896 000
Studio NSP – dansestudio – scenekunstlokale. Søker er Nagelhus Schia productions AS (i Bærum kommune) 1 240 337
Nitja senter for samtidskunst. Søker er Lillestrøm kommune 1 751 270
Nannestad kulturtun – stille kunst og kultur - kulturbygg for visuell kunst og kunsthåndverk. Søker er Nannestad kommune 1 590 155