Generelt
Det tas i utlysningen forbehold om at det stilles midler til disposisjon gjennom fylkestingets økonomiplanvedtak.
Godkjente søkere vil få utbetalt hele tilskuddsbeløpet etter klagefristens utgang. Klagefrist er normalt 3 uker etter vedtak.
Det presiseres at både administrasjonen og fylkesrevisor har innsynsrett i organisasjonenes regnskaper og medlemslister.
Hovedutvalg for kultur, folkehelse og frivillighet forutsetter at dokumentasjon i henhold til retningslinjer ettersendes i første halvdel av inneværende år for fjorårets tildeling. Skjer ikke dette kan hele søknadsbeløpet trekkes tilbake og søknad for inneværende vil ikke bli behandlet.
Nærmere om
- Driftstilskudd*
- Tiltaksmidler
Midlene fordeles etter søknad fra ett fylkesledd i Akershus som har medlemmer fra minst 10 Akershus-kommuner.
Dersom en søkerorganisasjon har både fylkesledd og ett eller flere regionale ledd, vil bare fylkesleddet være tilskuddsberettiget.
*Vedrørende driftstilskudd er bare funksjonshemmedes interesseorganisasjoner (organisasjoner tilsluttet FFO/SAFO) tilskuddsberettiget. Andre organisasjoner kan søke på tiltaksmidler.
Tilskuddsberettigede (1) og ikke tilskuddsberettigede (2) tiltak
- Tiltakene kan være dagskonferanser, møter, prosjekter, publikasjoner, informasjonsmateriell, tiltak tilhørende folkehelseområdet med videre som ligger innenfor den enkelte organisasjons virkeområde i Akershus.
- Innkjøp av utstyr/inventar og ulike hjelpemidler er normalt ikke støtteberettiget.
Kort om saksbehandlingen
Tilskudd til drift og tiltak gis etter en skjønnsmessig vurdering på grunnlag av de opplysninger en mottar gjennom søknaden med vedlegg (antall medlemmer, aktivitet foregående år og planlagt aktivitetsomfang). Det samlede tilskuddet benyttes som delfinansiering av søkerens totale virksomhet.
Tilskuddsordningens hovedformål er å støtte tiltak av sosialfaglig og interessepolitisk karakter. Tiltak som i hovedsak har rent sosialt/underholdningsmessig innhold vil ikke bli prioritert (selv om de isolert sett kan være viktig for organisasjonens indre liv og medlemmene som sådan). Dokumenterte merkostnader vil bli vurdert dekket for denne type arrangement. Generelt finansieres ikke opphold/reiser i utlandet og må derfor knyttes til en anerkjent behandlingsform som ikke kan oppnås/gjennomføres her til lands.
Det er etablert praksis for ordningen at består et fylkeslag av en hovedorganisasjon med underliggende avdelinger eller organisasjoner, er det bare hovedorganisasjonen som kan søke for de enkelte interesseorganisasjoner. Om alle underliggende ledd skulle gis anledning til å søke, ville rammen for ordningen bli betraktelig overskredet. Studieorganisasjoner og -forbund inngår også i denne begrensning i og med at det er etablert en egen statlig/ fylkeskommunal ordning for dette formålet.
Tilskuddsmidlene fordeles etter administrativ behandling. For at søknadsbehandlingen skal skje så raskt og effektivt som mulig ber vi om at søker besvarer de spørsmål som er gitt i søknadsskjemaet. Mangler det søknadssummer og beskrivelse av tiltak med tentativt budsjett, vil søknaden ikke bli behandlet.
Søker bruker vedlegg 1 til å kort beskrive det enkelte tiltak og fylle inn et tentativt budsjett. Ta kopi av vedlegget og bruk ett ark for hvert tiltak.
Regnskap/bekreftelse fra revisor: Dette kan ettersendes etter at organisasjonen/foreningen har avholdt årsmøte med godkjenning av regnskapet.
Klageadgang
Organisasjoner har rett til å klage over vedtaket i henhold til Forvaltningslovens §28. 2 ledd. Klagefristen er tre uker fra den dag tilsagnsbrevet kom fram, det vil si lagt i organisasjonens postkasse, postboks eller overlevert på annen måte. Vi ber om at klagen meddeles skriftlig.
Postlegging av klagebrevet innen fristens utløp regnes som tilstrekkelig for at klagen skal anses framsatt i tide. Se for øvrig en mer fyldig beskrivelse i “Orientering Om Klage - Klagerett” som vedlegges svarbrev.
Til orientering: Det er ikke nødvendig å vedlegge retningslinjer ved innsendelse av søknad. Det er bare til for søker.