Retningslinjer for tilskudd til bransjeutvikling i kulturell og kreativ næring i Akershus

3 Indikatorer på måloppnåelse

Søker forventes å beskrive konkrete mål for tiltaket/prosjektet i sin søknad, og å begrunne hvordan resultatmål bidrar til å realisere formålet for stimuleringsordningen. 

3.1 Tildelingskriterier

Med bakgrunn i Kulturdepartementets føringer for ordningen er det besluttet at midlene skal gis til prosjekter som bidrar til å styrke sektorens økonomiske bærekraft, kunnskap om kultur som næring og kompetanse om entreprenørskap og forretningsdrift. Videre prioriteres større prosjekter og tiltak som har regionalt, nasjonalt eller internasjonalt perspektiv fremfor prosjekter med et lokalt perspektiv. Samarbeid mellom flere aktører i målgruppen vektlegges. 

Hva kan det søkes tilskudd til?

  • Klynge- og nettverkssamarbeid med mål om nyskaping, kompetanseheving og bransjeutvikling  
  • Pilotprosjekt (forprosjekt) for å utvikle nye løsninger eller tjenester knyttet til formidling, distribusjon og salg av kunstnerisk, kulturelt og kreativt innhold 
  • Arenaer og møteplasser for deling, kompetanseheving og nettverksbygging 
  • Mentor- og veiledningsordninger rettet mot unge aktører og nyetableringer 

Hva kan det ikke søkes tilskudd til?

Det gis ikke støtte til innholdsproduksjon, ordinær drift, kulturarrangementer (konserter, forestillinger, turneer, utstillinger m.m.) eller forskning. 

Det kan søkes om tilskudd inntil kr 300.000, og det kan finansieres inntil 75 prosent av de totale kostnadene i prosjektet. Egeninnsats kan være en del av finansieringen. Egeninnsats kan føres opp med inntil 1,2 promille av faktisk brutto årslønn, begrenset til inntil 700 kroner per time. Det anses som en styrke om prosjektet/tiltaket også mottar støtte fra bedriftsrettede støtteordninger eller andre finansieringsordninger. 

Øvrige kriterier

  • Informasjon om og resultater fra tiltak og prosjekter som mottar støtte fra ordningen, skal være tilgjengelig for alle. 
  • Alle søknader må inneholde en beskrivelse av tiltaket og hva det søkes om støtte til, samt et budsjett og en aktivitetsplan. 
  • Tiltak og prosjekter skal være i tråd med «Grønt veikart for kunst- og kultursektoren»