Retningslinjer for Næringsutvikling og innovasjon i Akershus

2 Krav til søknad

Søknaden må være fullstendig utfylt, og levert innen søknadsfrist.

2.1 Økonomi

Tilskuddsbeløp og prosjektvarighet

  • Forprosjekter kan finansieres med inntil 400 000 kroner.
  • Hovedprosjekt kan finansieres med inntil 3 000 000 kroner.
  • Det gis tilskudd til inntil 50 prosent av godkjente prosjektkostnader. 
  • Det gis tilskudd i inntil 3 år. 

Kostnadsplan

  • Kostnadsplanen skal være aktivitetsbasert, det vil si at det skal være sammenheng mellom de enkelte budsjettpostene og planlagte hovedaktiviteter i prosjektplanen. 
  • Kjøp av tjenester, eksterne ressurser og andre eksterne kostnader skal synliggjøres, og eventuelt fordeles, på den (de) hovedaktiviteten(e)/kostnadsposten(e) de hører til i det aktivitetsbaserte budsjettet.
  • Egeninnsats (tid) skal synliggjøres og fordeles på de hovedaktivitetene/kostnadspostene de hører til i det aktivitetsbaserte budsjettet. Det skal beskrives hvordan egeninnsatsen er beregnet (se eksempel på utregning nedenfor).

Finansieringsplan

Finansieringsplanen skal inneholde postene

  • egeninnsats (beregnet fra timebruk og bruttolønn – se utregningseksempel nedenfor)
  • eventuelt egenandel (kontanter)
    Dersom en kommune er prosjekteier, forventes et betydelig kontantbidrag fra søkerkommunen.
  • finansiering fra Akershus fylkeskommune (inntil 50 prosent av totale prosjektkostnader)

Beregning av egeninnsats

Timesatsen for prosjektmedarbeidere og deltakere skal dekke faktiske kostnader, og beregnes med 0,9 ‰ av brutto årslønn, begrenset oppad til 1 000 kr per time. Deltagelse i gjennomføring av prosjektaktivitetene kan godkjennes som egeninnsats dersom det er nødvendig for fremdriften. Dette kan for eksempel omfatte workshops eller lignende, men ikke konferanser eller større arrangementer.

Eksempel på utregning

Johanne har brutto årslønn på 700 000 kroner. Hun jobber 750 timer med prosjektet i løpet av et år. Beregnet timesats for Johanne: 700 000×0,9 ‰ = 630

Kostnadene for Johanne i prosjektregnskapet blir: 630 × 750 = 525 000 som igjen fordeles i Kostandsplanen på de hovedaktivitetene hun bidrar på.

Rapportering på egeninnsats

Ved sluttrapportering skal reelle kostnader for egeninnsatsen dokumenteres med timelister for deltagerne i prosjektet fordelt på navn, antall timer og timesats. Lønnsbilag skal kunne forevises på anmodning fra Akershus fylkeskommune.

2.2 Andre vilkår og krav til søknaden

Samarbeidspartnere i prosjektet

Samarbeidspartnere med i prosjektet må navngis og beskrives. Det skal også gå tydelig frem hva samarbeidspartneres rolle er, hvordan de skal bidra i prosjektet og hvilke aktiviteter de er involvert i. Intensjons- og/eller samarbeidsavtaler skal legges ved søknaden.

Definert tidsperiode

Prosjektet må ha en definert prosjektperiode med dato for oppstart og avslutning samt fremdriftsplan og tidsfrister for prosjektet.

Prosjektfaser

Søker må definere om prosjektet er et forprosjekt eller et hovedprosjekt.

Forprosjekt: inntil 400 000 kr over ett år

Forprosjektet kan bestå av utredninger og analyser, mobilisering av partnere til deltakelse i hovedprosjekt, gjennomføre pilotering/aktiviteter/testing, avklare finansieringsbehov. Prosjektet bør gi noen resultater i seg selv og resultere i en plan for et hovedprosjekt. Tilskudd til et forprosjekt gir ingen garanti for videre offentlig tilskudd til prosjektet i senere fase.

Hovedprosjekt: inntil 3 000 000 kr over ett til tre år

Et hovedprosjekt kan bygge på et forprosjekt, men det er ikke et krav. Hovedprosjektet må bygge på etablert kunnskap og ha som mål å få til noe nytt, i tillegg skal prosjektet gi en tydelig effekt på formålet med ordningen. Et hovedprosjekt har definerte partnere med formaliserte samarbeidsavtaler knyttet til aktiviteter i prosjektet. Prosjektet har tydelige mål og delmål.