Nye tilskuddsordninger for kunst og kultur i Akershus

Fylkeskommunens søkbare ordninger for kunst og kultur har nå blitt slått sammen til to større tilskuddsordninger. Fylkesrådet ønsker å stimulere til samarbeidsprosjekter som skaper vekst og utvikling i kunst- og kulturnæringen, og støtte aktiviteter som formidler kunst og kultur av god kvalitet til et bredt publikum i Akershus.

publikum på konsert - Klikk for stort bilde Klaus Vedfelt/Gettyimages

– Målet er til syvende og sist at alle i Akershus skal få gode kulturopplevelser der de bor, samtidig som vi bidrar til en økonomisk bærekraftig kulturnæring, sier Ole Jacob Johansen, fylkesråd for kultur, tannhelse og frivillighet.

Han understreker at tilskuddsordninger er et viktig virkemiddel for å nå det målet.

De to nye tilskuddsordningene er: 

Tilskudd til profesjonell kunst og kultur

En ordning som gir tilskudd til aktiviteter og arrangementer innenfor kunst- og kulturfeltet. Dette kan være for eksempel festivaler, utstillinger, konserter og forestillinger. Søknadsfrist er 1. desember 2024. 

Regionalt utviklingstilskudd for kunst og kultur

Det kan søkes om tilskudd til samarbeids- og utviklingsprosjekter innen kunst- og kulturfeltet i Akershus, innenfor et eller flere av følgende satsningsområder: arenaer for samarbeid og utvikling, bransjeutvikling innen kulturnæring og formidling og deltakelse. Søknadsfrist er 1. mars 2025. 

De som kan søke om tilskudd til prosjekter og aktiviteter innenfor ordningene er aktører og virksomheter innen det profesjonelle kunst- og kulturfeltet i Akershus.

Den samlede rammen for tilskuddsordninger til kunst og kultur i inneværende år var 6 600 000 kroner. Rammen for 2025 vedtas i desember. 

Fokus på regional verdi

– Fylkesrådet ønsker å legge til rette for å støtte større og mer langsiktige kunst- og kulturprosjekter med regional verdi, fortsetter fylkesråden.

– Intensjonen er å stimulere til at kulturlivet i regionen skal kunne møte fremtidens utfordringer og muligheter i fellesskap, sier Anders Fristad Rudolph, seksjonsleder kulturutvikling, frivillighet og friluftsliv.

Kommende arrangementer

Kulturutvikling i Akershus inviterer til møter for kunst- og kulturfeltet.