Frognelever smaker på studentlivet

Spennende samarbeid med Eik Lab på NMBU.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Thomas Olsen Vegge bygger båt av isopor med 3D printet en stand for vifte. - Klikk for stort bildeThomas Olsen Vegge bygger båt av isopor med 3D printet stand for vifte. Petra Flores Halvorsen

Flere av elevene våre tar nå enkeltemner ved Eik Lab på NMBU. Dette er en unik mulighet for videregående elever til å prøve seg på teknologi og ingeniør utdanning. Her er det mulig å lære om programmering, 3D design, laserkutting, rapid prototyping, elektronikk, 3D printing, CAD-modellering og sensorikk.

Fagene baserer seg på prosjektbasert læring hvor man jobber i prosjektteam. Her får man tett oppfølging av dyktige lærere. Målet er at fagene skal være lavterskel og en fin introduksjon til universitet.

Målet med Eik Lab er å gjøre studentene attraktive på arbeidsmarkedet gjennom økt arbeidslivsrelevans. De driver hovedsakelig med teknisk utvikling, og aktivitetene inkluderer for eksempel prototyping, elektronikk, programmering, design, 3D-tegning, simuleringer og markedsanalyse.

Hanna Mehari Gebreselassie og Pia Eline Bernardo gleder seg allerede til å bli studenter. - Klikk for stort bildeHanna Mehari Gebreselassie og Pia Eline Bernardo gleder seg allerede til å bli studenter. Thomas Jarle Grimstad

Studentengasjement er viktig. Når man engasjerer seg i aktivitetene blir man en del av et fellesskap av ildsjeler. På Eik Lab får man mulighet til å utvikle verktøykassen sin og få erfaring med å løse reelle problemer fra næringslivet og industri. Det kan gjøre at nettopp en CV står ut i mengden når man skal søke jobb etter studiene.

Flere studenter har startet egne, vellykkede bedrifter hos Eik Lab. Hvis man har en god idé, kan man også få mulighet til å utvikle den som en del av masteroppgaven sin. Eik Lab samarbeider tett med næringslivsaktører, slik at de kan tilby studentene aktiviteter som gir dem innsikt i arbeidslivet.