Solidaritetsprosjekt i Tanzania

I oktober reiste elevene Leo, Sander, Elise, Karoline, Ingrid og Heidi sammen med lærerne Susann, Tora og Berit til Tanzania for å besøke vår vennskapsskole Kikeo Secondary School i Mgeta.

Skolen ligger i Luale i Ulugurufjellene. Samarbeidet kom i stand gjennom vennskapsorganisasjonen Mgetas venner og startet allerede i 2020. 

Leo, Karoline og Elise hadde yrkespraksis i naturbruk, Ingrid og Heidi i mediafag laget både portrettintervjuer med elever og dokumentarer fra hele turen mens Sander- gjennom faget treningsledelse arrangerte idrettsdag på Kikeo Secondary School. 
Felles for de alle var fokuset sosial og kulturell bærekraft. Ved å reise til skolen fikk elevene selv sett hva behovet for støtte er. Besøket har gitt våre elever nye perspektiver både faglig, sosialt og kulturelt. Reisen ble gjennomført med midler fra Erasmus+ samt Naturbruksskolenes forening og FoU-midler fra vårt universitetsskolesamarbeidet med NMBU.

 Vi har med oss innhøstede kaffebønner som nå blir brent på kaffebrenneri og kommer for salg i Beite gårdsbutikken. Videre skal vi jobbe med mot internasjonal uke i januar som går av stabelen 22.01.24-23.01.24 med innsamlingsdag den 25.01.24
 Her kan du lese mer om skolens arbeid med Internasjonalisering.