Velkommen til skolestart 2024!

Mandag 19. august 2024 starter et nytt skoleår, og vi ser frem til å ønske nye og gamle elever velkommen til den flotte skolen vår. Når du kommer vil vi bruke mye tid på å bli kjent, og gi god informasjon om alt du trenger å vite. Skolestart på Nesodden er trygt, spennende og gøy! Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Oppmøte første skoledag

 • Vg1: Mandag 19. august i kantina kl. 10.00
 • Vg2 og Vg3: Mandag 19.august i kantina kl. 09.00

Rektor  og elevrådsleder ønsker alle elever velkommen, og så går alle elever til sine klasserom sammen med kontaktlærer. 

Informasjonsmøte for foresatte i Vg1 første skoledag

Vi inviterer alle foresatte for Vg1-elever til informasjonsmøte mandag 19. august kl. 18.00 i skolens kantine.

Program for første skoledag

Vg1

 • 10.00 - 10.45 Oppmøte og felles samling i kantina
 • 10.45 - 11.45 Kontaktlærers tid med klassen, bli kjent og praktisk informasjon
 • 11.45 - 12.30 Grilling og hygge i skolehagen
 • 12.30 - 13.30 Kontaktlærers tid med klassen
 • 13.30 - 14.00 Besøk i klassen og quiz med faddergruppa
 • 14.00 ­- 15.05 Oppstartsamtaler med kontaktlærer

Vg2 og Vg3

 • 09.00 - 09.30 Oppmøte og felles samling i kantina
 • 09.30 - 11.20 Kontaktlærers tid med klassen, bli kjent og praktisk informasjon
 • 11.20 - 11.45 Lunch
 • 11.45 -15.05 Fagdag

 

VG2 Studiespesialisering: Fagdag i fremmedspråk

VG2 Yrkesfag: Fagdag i programfag

VG3 Studiespesialisering og Påbygg: Fagdag i kroppsøving (ta med gymtøy)

Praktisk informasjon

Nedenfor finner du praktisk informasjon før skolestart.

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig.

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for at du har en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Akershus, tilbyr fylkeskommunen en avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående. Når du har fått skoleplass, kan du bestille.

PC og Mac kjøpt gjennom ordningen skal settes opp som privat-PC, ikke som skole-PC. Skolekontoen brukes deretter for å få tilgang til programvare, printer og skolens nettverk.

Les mer om elev-PC og bestilling

Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac

For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Akershus fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 12. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac

Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideoer

Digitalt skolebevis og fotografering

Alle elever skal bruke PocketID som skolebevis fra høsten 2024. Dette er et digitalt skolebevis med bilde. Skolen tar bilder av nye elever på starten av skoleåret, også nye elever på skolen på vg2 og vg3. Du vil få beskjed om når det er din tur til å fotograferes.

Du som allerede er elev på skolen fra før, trenger ikke å ta nytt bilde. Skolebildet ditt fra forrige skoleår blir brukt i det digitale skolebeviset.

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte

Se fraværsreglement for alle elever i Akershus fylkeskommune 

Skoleskyss

Elever som bor mer enn 6 kilometer fra skolen har krav på gratis skoleskyss. Det finnes også andre årsaker som kan gi rett til gratis skoleskyss. Bor du i Akershus, trenger du ikke å søke om skoleskyss, reisekort deles ut på skolen.

Sjekk om du har rett til skoleskyss

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Se avtale om lån av læremidler

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleferier og fridager

Se skoleruta for kommende skoleår

Rådgivere, miljøarbeider og helsesykepleier på skolen

Trenger du tilrettelegging, eller er det noe vi bør vite om deg før skolestart? Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har mange som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens elevtjeneste

Reglementer

Lurer du på noe om fravær, skolereglementet, eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Se reglementer som gjelder for deg som elev

Parkering

Vi har mange parkeringsplasser ved skolen, men oppfordrer alle til å benytte alternativ transport.

Les mer om parkering ved skolen

Vi ønsker alle nye og nåværende elever hjertelig velkommen til skolestart!