Velkommen til skolestart 2024

Mandag 19. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Illustrasjon, lyseblå bakgrunn. Elever i alle former og farger, på yrkesfag og med bøker, er glade med hendene i været. Tekst: Velkommen til skolestart - Klikk for stort bilde Akershus fylkeskommune

Velkommen! Vi er flere voksne ute som kan hjelpe deg de to første skoledagene hvis du lurer på noe. Rett før første skoledag får du SMS med informasjon om hvilken klasse du skal gå i. 

Oppmøte

Mandag 19. august

  • Alle på Vg1 kl 10:30-14:00
  • Tilrettelagt opplæring (inkludert forsterket Vg1) kl 12:00-14:50
  • Vg2 bygg og anlegg kl 10:30-13:00
  • Vg2 elektro og Vg2 håndverk, design og produktutvikling kl 08:30-11:00
  • Vg2 og Vg3 studiespesialisering og påbygg kl 08:30-10:00
  • Alle på flyfag møter i Elvesvingen 23 kl 10:00-14:00

Kart over skoleområdet

Oppdatert kart kommer august 2024

Når får jeg svar på skoleplass?

Inntak til videregående skole skjer i flere runder.

  • Senest 8. juli er førsteinntaket klart.
  • Senest 22. juli er andreinntaket klart.
  • Søkere som ikke får skoleplass i de to første inntaksrundene, blir stående på venteliste.
  • Innen 1. september vil alle elever med ungdomsrett ha mottatt et tilbud om skoleplass.

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for at du har en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Akershus, tilbyr fylkeskommunen en avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående. Når du har fått skoleplass, kan du bestille.

PC og Mac kjøpt gjennom ordningen skal settes opp som privat-PC, ikke som skole-PC. Skolekontoen brukes deretter for å få tilgang til programvare, printer og skolens nettverk.

Les mer om elev-PC og bestilling

Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac

For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Akershus fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 12. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac

Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideo

Digitalt skolebevis og fotografering

Alle elever skal bruke PocketID som skolebevis fra høsten 2024. Dette er et digitalt skolebevis med bilde. Skolen tar bilder av nye elever på starten av skoleåret, også nye elever på skolen på vg2 og vg3. Du vil få beskjed om når det er din tur til å fotograferes.

Du som allerede er elev på skolen fra før, trenger ikke å ta nytt bilde. Skolebildet ditt fra forrige skoleår blir brukt i det digitale skolebeviset.

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte.

Se fraværsreglement for alle elever i Akershus fylkeskommune

Skoleskyss

Hvis du har rett på skoleskyss, trenger du ikke å søke.

Finn ut om du har rett på skoleskyss

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Informasjon om når din klasse skal låne bøker kommer i august. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Se avtale om lån av læremidler

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend fra Lånekassen. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleruta

Se skoleferier og fridager for kommende skoleår

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens rådgivertjeneste

Reglementer

Lurer du på noe om fravær, skolereglementet eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Se oversikt over reglementer som gjelder for deg som elev

Spørsmål?

Parkering

Det er ikke parkeringsplasser for bil eller moped for elever på skolen. Vi har parkering for sykler, el-sparkesykler og bysykkel. 

Les mer om parkering ved skolen

Hilsen fra rektor

Jeg er glad for å få ønske deg velkommen som elev her hos oss. For oss som jobber på skolen er det alltid spennende å hilse på og ta imot nye elever.

Jeg regner med at dere både gleder dere til skolestart og er litt spente. Alle vi som jobber her skal sørge for at dere får et spennende og lærerikt skoleår her hos oss. Sammen utgjør elever og medarbeidere et felleskap som skal jobbe sammen i trygge og gode omgivelser der alle finner sin plass og trives.

På Skedsmo skal læring stå i fokus, og det å lære nye ting innebærer mye arbeid. Men det skal også være spennende, moro og engasjerende.  Forventningen vår er at du som elev deltar aktivt i opplæringen i samarbeid med andre elever og lærerne. Det er viktig at du engasjerer deg i undervisningen, men ikke bare der. Du skal også bidra i klasse- og skolemiljøet, slik at du er med på å skape en god skole for alle som går her. Vi har et elevråd som skal ivareta elevenes interesser og som skal jobbe aktivt for et godt og inkluderende skolemiljø for alle. Dette klarer ikke elevrådet uten din hjelp gjennom ditt engasjement.  Vi må alle ta ansvar for å bidra til et godt skolemiljø med gjensidig respekt for hverandre.

På vegne av alle som jobber på Skedsmo ønsker jeg dere lykke til i skoleåret 2024-2025. Sammen skal vi jobbe for et godt skoleår og ikke minst en god skole som vi alle kan være stolte av.

Rektor

Velkommen til skolestart!