Temastrategier for kunst og kultur og bibliotekutvikling

Her finner du temastrategier som er førende for hvordan fylkeskommunen jobber med kunst, kultur og bibliotekutvikling.

Temastrategi for kunst og kultur

Temastrategi for kunst og kultur gir retning for kunst- og kulturpolitikken i fylkeskommunen. Temastrategien skal bidra til at fylkeskommunens innsats på kunst- og kulturfeltet bygger opp under viktige, tverrgående samfunnsmål. 

Vi legger til grunn at et sterkt og robust kunst- og kulturliv er viktig både for kulturens egenverdi og for en bærekraftig samfunnsutvikling. Arbeidet med kunst og kultur i fylket skal kjennetegnes av samspill med og i feltet, mellom forvaltningsnivåer og internt mellom rådsområder. Arbeidet skal være kunnskapsbasert, styrke mangfoldet og bidra til innovasjon.

Temastrategi for kunst og kultur 2022–2025 (PDF, 767 kB)

Temastrategi for bibliotekutvikling

Fylkeskommunen har ansvar for regional bibliotekutvikling og regionale bibliotekoppgaver, og som skoleeier har fylkeskommunen også et overordnet ansvar for utvikling av skolebibliotekene i den videregående skolen.

Temastrategi for bibliotekutvikling er et viktig styringsverktøy for hvordan fylkeskommunen skal fylle sin rolle og ansvar i dette arbeidet.

I skjæringspunktet mellom kultur, utdanning og livslang læring, folkehelse og sosialt arbeid, vil utvikling av bibliotek være et viktig bidrag på veien til et mer inkluderende, demokratisk og bærekraftig samfunn. 

Last ned temastrategi for bibliotekutvikling 2022-2025 (PDF, 757 kB)