Start på søknadsskriving i god tid
Gå inn i søknadsportalen for å se hva slags spørsmål du blir stilt når du skal fylle ut søknadsskjemaet. Du kan begynne å skrive én dag, lagre søknaden og fortsette på den en annen dag.
Gjør en jobb i forkant
Bruk tid på å lese utlysningsteksten– og bruk den som oppslagsverk for å finne ut hva som kreves av prosjektet ditt. Mister du vesentlig informasjon her, kan søknaden bli avvist. Vi svarer gjerne på spørsmål du måtte ha, men sjekk utlysningsteksten først.
Finn ut hvorfor det er behov for prosjektet?
Tenk nøye gjennom hvorfor du ønsker å gjennomføre prosjektet. Har du eller noen andre et reelt behov for dette – og hvorfor? Sjekk om det finnes andre som allerede dekker dette behovet.
Finn forskningspartner til prosjektet
Det kan være lurt å tidlig involvere forskningspartner i prosjekt og søknadsskriving.
Kom raskt til poenget og beskriv prosjektet tydelig
Lag en fin og kort tittel for prosjektet som er beskrivende. Kom raskt inn på hva du vil med prosjektet, det skal være mulig å skjønne det i første avsnitt – og ikke i siste setning. Vær presis, konkret og unngå svulstige ord – vi må skjønne hva du ønsker å gjøre i prosjektet.
Lag en god prosjektplan
Hvis du klarer å vise til god sammenheng mellom behov, mål, aktiviteter, resultater og kostnader har du gjort mye. Et godt forarbeid lønner seg! Vi ønsker også å vite hva som skal skje når du er ferdig med prosjektet.
Gi oss argumenter for hvorfor akkurat dette prosjektet er bra
Vi har ikke mulighet til å støtte alle prosjekter, og vi vil gjerne bli overbevist om hvorfor du mener akkurat ditt prosjekt fortjener støtte.
Ikke skriv at du skal redde verden med prosjektet
Vær realistisk med målene og resultatene i prosjektet. Kan de måles ved prosjektslutt eller er de mer langsiktige?
Tenk på søknaden som en læringsprosess
Nådde du ikke opp med søknaden din? Frykt ikke, det kommer nye utlysninger og du kan lære av søknader som blir avslått.