Slik blir opplæringstilbudet for Akershus fra neste skoleår

Fylkestinget vedtok 12. desember opplæringstilbudet i Akershus for skoleåret 25/26. Oversikten over hva elevene kan søke seg til, er nå klar.

Det legges opp til en kapasitet på 26 327 elevplasser i det ordinære tilbudet. Det inkluderer 392 elevplasser i kombinasjonsprogram. I tillegg er elevplasser for elever med behov for spesiell organisering i større og mindre opplæringsgrupper.

Lise Hagen Rebbestad - Klikk for stort bildeFylkesråd Lise Hagen Rebbestad (H) Morten Brakestad

– Fylkesrådet har et høyt ambisjonsnivå for den videregående opplæringen. Det legges vekt på et bredt opplæringstilbud i hele fylket, både for de studieforberedende og de yrkesfaglige utdanningsprogrammene.

– Opplæringstilbudet skal være tilpasset arbeidslivets behov for kompetanse, og bidra til fylkesrådets mål om at alle elever som starter i videregående opplæring skal kunne fullføre, sier fylkesråd for opplæring og kompetanse, Lise Hagen Rebbestad (H).

Løpende justering av opplæringstilbudet

Elevtallsvekst, økt tilflytning og bosetting av flyktninger, samt fullføringsreformen, gjør at det vil bli behov for flere elevplasser. Fylkesrådet vil arbeide videre med å sikre nok elevplasser for kommende skoleår.

– Fylkesrådet vil derfor justerer opplæringstilbudet fortløpende etter søknadsfrist 1. mars neste år og frem til skolestart, i tråd med delegasjonsreglementet, sier fylkesråden.

Lovpålagt oppgave

Videregående opplæring er en lovpålagt oppgave som skal sikre at alle elever får innfridd sin rett til videregående opplæring. Søkere til videregående opplæring har rett til inntak på ett av tre søkte utdanningsprogrammer (vg1), og rett til å komme videre i det påbegynte utdanningsløpet, det vil si fra vg1 til vg2, og fra vg2 til vg3/læreplass etter opplæringslova §5-1.

Oversikt over opplæringstilbudet for skoleåret 25/26

Les også