Tildeler midler for å øke unges deltakelse og medvirkning i kulturlivet

Akershus fylkeskommune fordeler til sammen over 800 000 kroner til 10 prosjekter som skal øke unges deltakelse, og medvirkning i kulturlivet i Akershus.

Ungdommer som danser på en scene - Klikk for stort bildeFra fylkesfestivalen UKM 2024 (Ung Kultur Møtes) Line Haukland

Tilskuddene skal resultere i at unge får økt tilgang på relevante tilbud og kulturopplevelser. Samtidig bidra til at unge kan skape, oppleve og utøve kultur der de bor.

Vi legger til grunn at ung medvirkning er nøkkelen til å utvikle et godt og relevant tilbud for målgruppen.

Ola Jacob Johansen - Klikk for stort bildeFylkesråd Ole Jacob Johansen Morten Brakestad

–  Ved søknadsfristens utløp var det kommet flere gode søknader fra aktører som vil skape relevante kulturopplevelser for og med unge, sier Ole Jacob Johansen, fylkesråd for kultur, tannhelse og frivillighet i Akershus fylkeskommune.

Disse prosjektene fikk tilskudd

Akershus fylkeskommune fordeler til sammen 809 000 kroner til 10 prosjekter som skal øke unges deltakelse, og medvirkning i kulturlivet i Akershus.

Det var kommet inn 18 søknader med et samlet søknadsbeløp på 1 680 000 kroner, etter at fristen for andre utlysningsrunde for tilskuddsordningen gikk ut 1. september. 

Økt støtte til medvirkningsprosesser

Tendensen er at flere aktører søker om støtte til å gjennomføre medvirkningsprosesser. I 2023 var 24 % av andelen medvirkningssøknader, mens det i første halvdel av 2024 var 40 %, og nå ved andre utlysning vel 44 %.

–  Det viser at aktørene ser at samarbeid og medvirkning kan være det som skal til, for å lykkes med å skape et kulturliv de unge ønsker å oppleve, og ta del i, fortsetter Johansen.

Les mer om tilskuddsordningene på afk.no

Nye tilskuddsordninger for kunst og kultur i Akershus

Fylkeskommunens søkbare ordninger for kunst og kultur har blitt slått sammen til to større tilskuddsordninger.
Les mer om de nye tilskuddsordningene på afk.no