Velkommen til skolestart 2024

Mandag 19. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Oppmøte første skoledag

  • Vg1 kl. 08.30
  • Vg2 kl. 10.00
  • Vg3 kl. 11.00

Oppmøte i gymsalen for alle!

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Husk å ta med

Ta med din bærbare datamaskin, skrivesaker og hengelås til skap.

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du allikevel møte opp til første skoledag hos oss. Du vil bli kontaktet av skolen du står på venteliste til, dersom de får ledig plass til deg. 

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen.  Info om hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert. SMS for å aktivere konto sendes ut i slutten av uke 33. 

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for at du har en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Akershus, tilbyr fylkeskommunen en avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående. Når du har fått skoleplass, kan du bestille.

PC og Mac kjøpt gjennom ordningen skal settes opp som privat-PC, ikke som skole-PC. Skolekontoen brukes deretter for å få tilgang til programvare, printer og skolens nettverk.

Se spesifikasjoner for PC/Mac for Hvam

Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac

For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Akershus fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut i slutten av uke 33.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac

NB! Alle elever får nytt brukernavn med @afk.no fra høsten 2024. 

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.
Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideoer

Digital post

Alle skoler i Akershus fylkeskommune bruker digital post. Det betyr at brevene sendes til din digitale postkasse i Digipost eller e-Boks, eller til Altinn (der du finner selvangivelsen din). Derfor anbefaler vi alle for å opprette enten Digiboks eller e-Boks. 

 

Skolebevis og fotografering

Alle elever skal bruke PocketID som skolebevis fra høsten 2024. Dette er et digitalt skolebevis med bilde. Skolen tar bilder av alle nye elever på starten av skoleåret- gjelder også nye elever på vg2 og vg3. Du vil få beskjed om når det er din tur til å fotograferes.

Du som allerede var elev hos oss i fjor, trenger ikke å ta nytt bilde. Skolebildet ditt fra forrige skoleår blir brukt i det digitale skolebeviset.

Skoleskyss

Elever som starter på Vg1 får utdelt busskort første skoledag. Samme gjelder nye elever på Vg2 og Vg3 (elever som ikke gikk på Hvam vgs i fjor). Ta kontakt med skolen om du ikke har kollektivtilbud der du bor.

Alle andre skal bruke busskortet som de har fått tidligere. Har du mistet busskortet, koster det 300.- for nytt kort. Kom innom skolens resepsjon for betaling og bestilling.   

Om du har søkt internatplass, må du være oppmerksom på at elever som bor på internatet har ikke krav til busskort. Leier du hybel i nærheten av skole? Ta kontakt for å bestille riktig busskort.

Sjekk om du har rett til skoleskyss

Internatet

Har du søkt internatplass? Vi starter med behandlingsprosessen i begynnelse av august. Svar med tilbud eller avslag sendes til e-post til både elev og foresatt som du registrerte i søknadskjemaet. Vi sender ut både tilbud og avslag fortløpende men med stor pågang tar det tid før vi får sett gjennom alle søknader-vær derfor tålmodig om du ikke har hørt fra oss. Sjekk gjerne i søppelpost for å være sikker på at den ikke har havnet der. 
Når du har fått tilbud om internatplass kan du sjekke om du innvilger krav til borteboerstipend.
 

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Se avtale om lån av læremidler

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.  Du kan legge inn søknad etter at du har takket ja til soleplass. Skolen må bekrefte at du har møtt opp på første skoledag og da blir søknaden behandlet fortløpende.  Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Siste frist til  å søke om utstyrsstipend er 15. november!

Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Kontaktperson på skolen er Anita Kristoffersen

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleferier og fridager

Se skoleruta for kommende skoleår

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte

Se fraværsreglement for alle elever i Akershus fylkeskommune

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens rådgivertjeneste

Reglementer

Lurer du på noe om fravær, skolereglementet, eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Les reglementer som gjelder for deg som elev

Spørsmål?

Kontakt skolens sentralbord på 63 91 21 00 eller send e-post

Velkommen til Hvam!