Digital undervisning mandag 22. januar

Fra søndag 21. til mandag 22. januar er det meldt ekstremt glatte veier og innstillinger i kollektivtrafikken.

Bilde av nybygg på Lørenskog vgs. - Klikk for stort bildeLørenskog vgs. er én av skolene som holder stengt på mandag. Hans Petter Smeby

Derfor har Akershus fylkeskommune besluttet å stenge de videregående skolene på mandag. Det vil tilrettelegges for digital undervisning. 

– I Akershus er det over 25 000 elever i de videregående skolene. For deres sikkerhet, og for at det skal være minimalt med trafikk på veiene, har vi besluttet å stenge de videregående skolene i Akershus mandag 22. januar. Hvorvidt dette også gjelder tirsdagen, vil vi komme tilbake til, sier Hilde Karin Kløvfjell, fylkesdirektør for opplæring og kompetanse. 

Oppfordrer til å la bilen stå

Det er ventet svært glatte forhold på fylkesveiene, så oppfordringen er klar: La bilen stå om du kan. 

– Framkommelighet og sikkerheten til trafikantene er vår høyeste prioritet nå. Vi venter underkjølt regn på fylkesveiene i hele Akershus. Væromslaget gir svært krevende kjøreforhold, og det er viktig at færrest mulig er på veiene, slik at nødetater og andre viktige samfunnsfunksjoner kommer fram, sier Thomas Tvedt, fylkesdirektør for samferdsel i Akershus fylkeskommune. 

Han presiserer at alt tilgjengelig mannskap er ute på veiene.

Veimeldinger  

På Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen finner du oversikt over åpne og stengte veier. De kan også nås på telefon 175.

Buss, bane og trikk

Det er viktig at du følger med på varslene og lytter til rådene fra myndighetene der du er. Sjekk nettsidene til din egen kommune og Varsom.no

Les også