Reglement om arbeidsvilkårfor politiske rådgivere, politiske rådssekretærer og stabssjef

1 Hjemmel og gyldighet

1.1 Hjemmel

Reglementet er fastsatt av fylkesrådet 19.10.2023 med hjemmel i reglement for Akershus fylkesråd punkt 2.3.3, og reglement for delegering av myndighet fra fylkestinget i Akershus og tildeling av innstillingsrett punkt 3.5.2 første ledd. Reglementet er revidert 19.04.2024.

1.2 Virkeområde

1.2.1 Hvem reglementet gjelder for

Reglementet gjelder for ansatte i politiske stillinger i Akershus fylkeskommune tilsatt av fylkesrådet. Ansatte i politiske stillinger omfatter her både stabsjef, politiske rådssekretærer og politiske rådgivere.
 

1.2.2 Formål

Reglementet har som formål å regulere arbeidsvilkårene og velferdsordninger for politisk stillinger fordi disse ikke regnes som arbeidstakere i arbeidsmiljøloven og ferieloven, og dermed for en stor del faller utenfor lov- og avtaleverk. Reglementet regulerer videre andre relevante bestemmelser knyttet til arbeidsforholdet.

1.2.3 Avgrensninger til lov og tariffavtale

Arbeidsmiljøloven (aml.), ferieloven, Hovedavtalen, Hovedtariffavtalen (HTA) og sentrale tariffavtaler for kommunal sektor gjelder ikke direkte for ansatte i politiske stillinger, men bestemmelsene gis tilsvarende anvendelse i den utstrekning det er nevnt i reglementet. Det samme gjelder lokale avtaler og reglementer for Akershus fylkeskommune.

1.3 Ikrafttredelse og endringer

Reglementet trer i kraft fra vedtaksdato.

Fylkesdirektør for fylkesrådsleders kontor har fullmakt til å gjøre nødvendige endringer.