Reglement om arbeidsvilkårfor politiske rådgivere, politiske rådssekretærer og stabssjef

6 Velferdsordninger

6.1 Pensjon

Ansatte i politiske stillinger har samme pensjonsordning som ansatte i Akershus fylkeskommune. Det betales pliktig innskudd til pensjonsordning etter reglene i Viken pensjonskasse.

6.2 Forsikring

Ansatte i politiske stillinger er dekket av en tjenesteforsikring under utførelse av sitt oppdrag, tilsvarende ordningen for ansatte i Akershus fylkeskommune. For tiden gjelder dette forsikringstypene yrkesskade/- sykdom, gruppeliv og tjenestereise.

6.3 Fravær på grunn av sykdom

Ved sykdom gis full lønn tilsvarende ordning for Akershus’ administrativt ansatte, jf. § HTA, og tilsvarende adgang til å benytte egenmelding etter ordinære regler i Akershus fylkeskommune. Fravær utover dette dokumenteres med sykemelding. Rett til lønn under sykdom opphører fra den dag stillingen fratres.

6.4 Permisjoner

Ansatte i politiske stillinger gis videre rett som ansatte til å søke permisjon og beholde lønn for følgende forhold: Svangerskapskontroll, svangerskapspermisjon, omsorgspermisjon i forbindelse med fødsel/ adopsjon, fødselspermisjon, foreldrepermisjon, amming, barn- og barnepassers sykdom, omsorg for og pleie av nærstående, militærtjeneste og religiøse høytider, jf. arbeidsmiljølovens bestemmelser §§ 12-1 til 12-10, 12-12 og 12-15, og reglene i HTA om permisjon med lønn ved svangerskap, fødsel, adopsjon, amming og barns og barnepassers sykdom. 

Søknad sendes fylkesrådsleders kontor. Fylkesrådsleder avgjør permisjonssøknader.

6.5 Velferdspermisjoner

Ansatte i politiske stillinger kan innvilges velferdspermisjon med lønn i inntil 12 arbeidsdager pr kalenderår tilsvarende ansatte i Akershus fylkeskommune. Fri utover tolv dager kan innvilges som permisjon uten lønn.