Reglement for godtgjøring av prøvenemnder i Akershus fylkeskommune

Prøvehonorering

Fullført prøve

Fullført prøve er en prøve som er avsluttet med en karakter (uansett karakter). Det honoreres kun en leder og ett medlem per gjennomført prøve. Honorar gjelder per kandidat og ikke per prøvedag. 

  • Leder ved prøve honoreres med 2800 kroner
  • Medlem ved prøve honoreres med 2000 kroner

Honoraret dekker:

Planlegging av prøve, utarbeidelse av oppgaven med vurderingsgrunnlag, kontakt med kandidat og prøvestedet, utlevering og igangsetting av prøve, nødvendig tilsyn, vurdering og vurderingssamtale, samt signering av prøveprotokoll.

I tillegg til honorar for fullført prøve dekkes følgende: tapt arbeidsinntekt, kompensasjon for bruk av fritid, telefonutgifter, kjøregodtgjørelse og diettgodtgjørelse etter egne krav og satser, bompenger, parkering, buss og lignende.

Registrering av honoraret:

Registrering av honoraret: Ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning, bruk utleggstype «Prøvenemnd-Leder v/prøve» eller «Prøvenemnd-Medlem v/prøve». Registrer antall. Navn og fødselsdato til kandidatene skrives som tittel på reiseregning under «Generell informasjon» i Visma Expense reiseregning.

Observatør

Nyoppnevnte prøvenemndsmedlemmer som deltar på prøve som observatør honoreres med kr 600,- per observasjonsoppdrag (ikke per prøvedag eller per kandidat).

I tillegg til honorar for observatør ved prøve dekkes følgende: tapt arbeidsinntekt, kompensasjon for bruk av fritid, telefonutgifter, kjøregodtgjørelse og diettgodtgjørelse etter egne krav og satser, bompenger, parkering, buss o.l.

Registrering av honoraret:

Ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning så bruk utleggstype «Prøvenemd-Observatør» Registrer antall. Navn og fødselsdato til kandidatene skrives som tittel på reiseregning under «Generell informasjon» i Visma Expense reiseregning.

Avbrutt prøve

Avbrutt prøve er en prøve som er avbrutt i etterkant av at kandidaten har mottatt oppgaven. Det honoreres kun en leder og et medlem per avbrutt prøve. Honorar gjelder per kandidat og ikke per prøvedag. 

Både leder og medlem ved avbrutt prøve honoreres med kr 1000,- hver. 

I tillegg til honorar for avbrutt prøve dekkes følgende: tapt arbeidsinntekt, kompensasjon for bruk av fritid, telefonutgifter, kjøregodtgjørelse og diettgodtgjørelse etter egne krav og satser, bompenger, parkering, buss og lignende.

Registrering av honoraret:

Ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning så bruk utleggstype «Prøvenemd-Avbrutt prøve» Registrer antall. Navn og fødselsdato til kandidatene skrives som tittel på reiseregning under «Generell informasjon» i Visma Expense reiseregning.

Kandidaten ikke møtt opp

Ikke møtt er når kandidaten ikke møter opp til avtalt prøve oppstartstid. 

Prøve honoreres med kr 1000,- hver.

I tillegg til honorar for avbrutt prøve dekkes følgende: tapt arbeidsinntekt, kompensasjon for bruk av fritid, telefonutgifter, kjøregodtgjørelse og diettgodtgjørelse etter egne krav og satser, bompenger, parkering, buss og lignende.

Registrering av honoraret: 

Ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning så bruk utleggstype «Prøvenemd-Kandidat ikke møtt opp» Registrer antall. Navn og fødselsdato til kandidatene skrives som tittel på reiseregning under «Generell informasjon» i Visma Expense reiseregning.

Avlyst prøve

Avlyst prøve er en prøve som er avlyst etter prøven er avtalt med kandidaten og prøvested, men før kandidaten har mottatt oppgaven honoreres både medlem og leder med kr 600,- hver. 

Registrering av honoraret: 

Ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning så bruk utleggstype «Prøvenemd-Avlyst prøve» Registrer antall. Navn og fødselsdato til kandidatene skrives som tittel på reiseregning under «Generell informasjon» i Visma Expense reiseregning.

Ved sykdom

Hvis et prøvenemndsmedlem blir sykt før eller under en fagprøve, bør vedkommende erstattes om mulig. Det syke medlemmet mottar ikke honorar for fullført prøve, men kan få for avbrutt prøve (600kr) hvis den allerede var startet. 

Akershus fylkeskommune betaler ikke sykepenger til prøvenemndsmedlemmer. 

Ved bruk av stedfortreder under ferie eller sykdom, informer fylket umiddelbart om stedfortrederens navn. Kontaktinformasjon finnes nederst i dokumentet.

Andre utgifter

  • Telefonutgifter godtgjøres med kr 50,- per kandidat. 
  • Kontorrekvisitter og lignende dekkes kun mot kvittering
  • Verneutstyr, arbeidstøy og lignende dekkes ikke

Registrering av utlegg:

Ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning.