Reglement for godtgjøring av prøvenemnder i Akershus fylkeskommune

Reisegodtgjørelse

Kilometer- og kostgodtgjørelse følger statens satser på Statens arbeidsgiverportalen: Statens satser innenlands og Reiser innenlands.

Kilometergodtgjørelse

Dersom bil brukes i sammenheng med prøvenemndsarbeid dekker vi kostnader etter statens satser pr kilometer. Kilometer sendes sammen med andre krav i reiseregning

Registrering av kilometer:

  • Ved å trykke på «Legg til kjøring» i Visma Expense reiseregning registreres eksakt 
    adresse eller navn på offentlig sted pr dato.
  • Bompenger utbetales på grunnlag av kjørestrekningen. Det regnes ut ved hjelp av for eksempel bompengekalkulator og registreres sammen med reiserute.

Bruk av tjenestebil

Kilometergodtgjørelse skal sendes i faktura ved bruk av tjenestebil. Spesifikasjon skal sendes sammen med faktura. Se punkt skjemaer.

Hvis du oppfyller krav for diettgodtgjørelse så må du registrere reise og legge ved spesifikasjonsskjema i Visma Expense reiseregning. Du skal ikke registrere reiserute under «Kjørebok».

Diett dekkes ikke for reiser under 15 km pr strekning.

Diettgodtgjørelse

Medarbeidere i Akershus fylkeskommune, inkludert prøvenemndsmedlemmer, dekker selv kostnader for diett på reiser under 15 km én vei og under 6 timer.

For reiser over 15 km én vei: Utgifter til måltider dekkes etter egne satser for reiser over 15 kilometer én vei og som varer utover seks timer i henhold til loven 9.2.9.§ 9 om utgifter til kost.

Satsene varierer ut ifra lengde på reisen, og om reisen inkluderer overnatting eller ikke. 

«Måltid» og andre kostgodtgjørelser benyttes ikke under «Utlegg». 

Husk at du må trekke måltider som er dekket etter regning/program/innbydelse eller er påspandert. For eksempel hotellfrokost: Ved å trykke på «Legg til reise/diett» i Visma Expense reiseregning og der setter du status på måltid (for eksempel frokost) til «Måltid dekket».

Registrering av diett:

Trykk på «Legg til reise/diett» for hver enkel reisedag eller sammenhengende dersom du var på reise med overnatting. Tiden regnes fra og med da du dro hjemmefra og til og med du kom hjem etter oppdraget. 

Husk! Ved registrering av diett må du følge statens regler for diettgodtgjørelse og selv sjekke at reisen din var over 15 km én vei.

Reisetid

Akershus fylkeskommune dekker reisetid med 245kr pr time for reisetid utover 1,5 timer i sin helhet som et utlegg. 

For reisetid under 1,5 time kompenseres ikke reisetid. Derimot dekkes det for hele reisen når reisetiden er over 1,5 timer 

Det skal være mulig å vise til at avstanden/reisetiden mellom din hjemadresse og oppdragsstedet tilsvarer kjøretiden som du krever. For eksempel med Google Maps. 

Registrering av utlegg:

Kompensasjon for dette utlegget registreres ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning. Bruk utleggstype «Prøvenemnd- Reisetid utover 1,5 timer» og registrer beløp.

For oppdrag i andre fylker gjelder andre regler. 

Overnatting

Dersom oppdragsstedet er mer enn 150 km unna ditt hjem, kan overnatting i området ved oppdragsstedet være et alternativ. Dette skal avtales med prøvenemndsadministrasjonen på forhånd. Du har to alternativer da: 

  1. Fylkeskommunen avtaler din overnatting med hotellet slik at regningen kommer direkte til oss. Vi anbefaler dette alternativet. Du avtaler med prøvenemndsadministrasjonen i forkant. Se kontaktinformasjon.
  2. Du vil betale selv og så sende kvittering i reiseregning etter avsluttet oppdrag. (Husk at overnattingsbeløpet og frokost registreres separat.)

Oppdrag i andre fylker

Ved oppdrag i andre fylker, skal transport og overnatting avtales med prøvenemdsadministrasjon på forhånd. Se kontaktinformasjon.

Passasjer

Hvis noen satt på med deg i din bil, så registrer du navn til passasjer samtidig når du registrerer reiseruter ved å trykke på «Legg til kjøring» i Visma Expense reiseregning så fyller du ut navn til passasjerer. 

Ved samkjøring og krav om diettgodtgjørelse, legg ved reiserute med adresse og kilometer i reiseregningen, enten som kommentar eller vedlegg. Ikke bruk 'Kjørebok' for registrering. Diett dekkes ikke for reiser under 15 km én vei. 

Andre utgifter knyttet til reise

Utgifter for parkering, buss, tog, fly, porto, osv. kompenseres kun mot kvittering som vedlegges i Visma Expense reiseregning. Ved tilfeller der kvittering ikke utskrives ved kjøp (som på ferge), skal det brukes utleggstype «Reiseutgifter uten kvittering».

Drivstoff og ladning dekkes ikke.

Bompenger utbetales på grunnlag av kjørestrekningen. Bruk for eksempel bompengekalkulator.