Reglement for godtgjøring av prøvenemnder i Akershus fylkeskommune

Andre honorar

Fordeling av prøver

Dette gjelder kun koordinator for nemnda. 

Fordeling av prøve/kandidater honoreres med kr 250,- per prøve/kandidat. Dette gjelder også når koordinator fordeler til seg selv + et medlem i nemnda. 

Fordelte prøver føres som egen reiseregning. Navn og fødselsdato på fordelte kandidater må føres inn i reiseregning eller legges ved. Det skal samles opp mest mulig fordelinger i en reiseregning når det er mulig. Reiseregning og sendes fortløpende. 

Ved fordeling av prøver/kandidater som tilhører andre fylker, skal kravet sendes i separat reiseregning pr fylke. 

Det godtgjøres ingen andre krav enn honoraret på kr 250,-.

Registrering av honoraret:

Ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning så bruk utleggstype «Prøvenemnd- Fordeling av prøve - Koordinator». Registrerer antall.

Behandling av klage

Når du behandler en klage etter karakter ikke bestått, honoreres det med kr 600,-. I tillegg til honorar for behandling av klage dekkes følgende: tapt arbeidsinntekt, kompensasjon for bruk av fritid.  

Registrering av honoraret:

Ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning så bruk utleggstype «Prøvenemd-Behandling av klage». Registrer antall. Navn og fødselsdato til kandidatene skrives som tittel på reiseregning under «Generell informasjon» i Visma Expense reiseregning.

Kompetansepakke

Kompetansepakken for innføring av nye læreplaner for prøvenemnder, skal støtte prøvenemnder med å ta i bruk nye læreplaner, og bidra til å tolke og forstå disse med utgangspunkt i lærebedriftens arbeidsoppgaver. Kompetansepakken følger prosessen med å utvikle en fag-/svenneprøve. Kompetansepakken kan også brukes som et oppslagsverk eller for å få en kort innføring i fagfornyelsen og de nye læreplanene.

Alle som er oppnevnt som prøvenemndsmedlem bør gjennomføre kompetansepakken. 

Kompetansepakken finnes i kompetanseportalen til Utdanningsdirektoratet. 

Gjennomføring av kompetansepakken honoreres med kr 2500,-. Det føres egen reiseregning i Visma Expense. Kursbeviset må vedlegges som dokumentasjon. Husk at denne kompetansepakken honoreres kun en gang pr prøvenemndsmedlem. 

Ta kontakt med kompetansesupport@udir.no for hjelp.

Registrering av honoraret:

Ved å trykke på «Legg til utlegg» i Visma Expense reiseregning så bruk utleggstype «Prøvenemd- Kompetansepakke» Registrer antall.

Det dekkes ingen andre krav i tillegg til dette honoraret.